Caroline är årets lärare på Ekonomihögskolan

Publicerad: 2017-11-29

Caroline Hellström började läsa företagsekonomi för att förstå marknadsspråket. Ett språk hon uppenbarligen behärskar väl då hon nyligen blev framröstad till Årets lärare på Ekonomihögskolan 2017.

Caroline Hellström, universitetsadjunkt och lärare i redovisning, ekonomistyrning och finansiell analys vid Företagsekonomiska institutionen på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har under flera år hamnat i toppskiktet av de lärare som Ekonomihögskolans studenter uppskattar mest. I år tog hon hem den betydelsefulla utnämningen Årets lärare.

Ekonomihögskolans studentkår Lundaekonomerna håller varje år i omröstningen där Ekonomihögskolans ca 3000 studenter ges möjlighet att rösta fram skolans bästa pedagog. Motiveringen kommer framföras under firandet på studentkårens årliga Vinterbal.

Caroline Hellström uppskattar uppmärksamheten kring utnämningen och glädjen i att många års kontinuerlig utveckling av både kursinnehåll och hennes roll som lärare nu har rönt uppskattning. Och hon fascineras fortfarande över ämnet företagsekonomi.

- Det är ett metaspråk och som andra språk inte bara ett kommunikationsmedel utan också ett raster för perception och en katalysator för beteende. Som företagsekonom är man väl rustad att studera, tolka och förhoppningsvis förstå samhället, säger Caroline.

Hon vill uppmana blivande studenter att göra sig själva rättvisa och ta sina studier på allvar. Inte genom att vrålplugga utan genom att vara nyfikna på ämnet och kontexten och att i varje sammanhang ställa frågan varför, inte bara vad eller hur.

Caroline menar att en god pedagog måste vara engagerad i alla led i undervisningssituationen. Hon drivs av sökandet efter den ultimata kursstrukturen gällande innehåll, undervisning och examination och har många utvecklingsidéer. Men den starkaste drivkraften är att väcka intresset för ämnet hos studenter och att vägleda enskilda studenter i deras lärande. Eller som hon själv sammanfattar det som driver och motiverar henne:

- Det är häftigt att höra ”Heureka”!

kurser i företagsekonomi

Caroline Hellström undervisar i redovisning, ekonomistyrning och finansiell analys.

Läs mer om våra kurser i företagsekonomi.

Caroline Hellström

Universitetsadjunkt