Ekonomiprogram i topp

Publicerad: 2014-04-24

Ekonomie kandidatprogrammet behåller sin ställning som ett av Sveriges populäraste program visar färsk antagningsstatistik från Universitets- och högskolerådet.

Ekonomihögskolans Ekonomie kandidatprogram är fortsatt den femte mest sökta utbildningen i Sverige, och den andra mest sökta ekonomiutbildningen efter Handels i Stockholm. Jämfört med höstterminen 2013 har Ekonomihögskolan vid Lunds universitets Ekonomie kandidatprogram en blygsam – men dock glädjande – ökning på 1,3 procent i antalet förstahandssökande.

Intresset för högre utbildning fortsätter att stiga. Antalet sökande till höstterminen ökar för sjunde året i rad, uppger Universitets- och högskolerådet. Totalt tog Antagning.se emot 390 970 anmälningar till höstens program och kurser. Jämfört med 2013 är det en ökning med 9 499 anmälningar, eller drygt 2 procent. Läkar-, jurist- och ekonomprogrammen dominerar i topp.

Läs mer och se statistik på UHR:s webbplats.

Här kan du läsa mer om Ekonomie kandidatprogrammet.