lu.se

Företagsekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Inför terminsstarten vt -18

Här hittar du som är antagen till kurser i företagsekonomi under vårterminen -18 information om din kursstart.

Webbregistrering

Vi använder oss av webbregistrering, vilket innebär att du själv ska registrera dig via Studentportalen på http://www.student.lu.se. Du måste, inom angiven tid, registrera dig för att behålla din plats på kursen. För att logga in på Studentportalen använder du dig av ditt studentkonto och lösenord.

Webbregistreringen är öppen mellan den 4 – 11 januari.

När du har kommit in i Studentportalen väljer du fliken ”Registrering" och sedan tjänsten "Kurs-/programregistrering". Välj termin och därefter listas de alternativ som du kan registrera dig på. Om du är antagen med villkor eller om du av annan anledning inte lyckas registrera dig, kontakta utbildningsadministrationen på utbildningsadministrator@fek.lu.se innan registreringstiden gått ut.

Studentkonto

Har du tidigare läst en kurs vid Lunds universitet så har du redan ett studentkonto som du ska använda. Är det första gången du läser en kurs vid Lunds universitet så skickas inloggningsuppgifter till dig i samband med att du antagits till kursen. Har du inte fått något mejl kan du aktivera ditt konto via denna länk https://passport.lu.se/.

Har du ytterligare frågor kring ditt studentkonto hittar du information och kontaktuppgifter här: http://www.ehl.lu.se/utbildning/studentliv/praktisk-information/studentkonto.

Schema och kursinformation

Du hittar schema och kursinformation på läroplattformen http://liveatlund.lu.se. Du loggar in med ditt studentkonto och under ”Min sida” hittar du de kurser som du är antagen till. Lektionsplanen kan komma att ändras så gå in och uppdatera kurssidan på Live@Lund.

Är du antagen till kurser hos oss som startar andra halvan av terminen får du mer information på Live@Lund när det närmar sig kursstart.

Antagen med villkor

Om du har blivit antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig. Istället måste du skicka e-post till utbildningsadministrationen på utbildningsadministrator@fek.lu.se och bekräfta att du vill ha din plats.
Du måste meddela utbildningsadministrationen senast den 11 januari för att få behålla din plats på kursen. Information om behörigheterna till den kurs du har sökt hittar du här: www.lu.se/lubas/subject/foretagsekonomi.

Hitta hit

Här hittar du kartor till Ekonomihögskolan och adresser till våra föreläsningslokaler.