lu.se

Företagsekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Inför terminsstarten ht -18

Här hittar du som är antagen till kurser och program i företagsekonomi från höstterminen -18 information om din kursstart.

Webbregistrering

Vi använder oss av webbregistrering, vilket innebär att du själv ska registrera dig via Studentportalen på http://www.student.lu.se för att få behålla din plats på kursen. För att logga in på Studentportalen använder du dig av ditt studentkonto och lösenord.

Webbregistreringen är öppen mellan den 23 – 30 augusti.

När du har kommit in i Studentportalen klickar du på fliken ”Ladok" och kursen du vill registrera dig på. Om du är antagen med villkor eller om du av annan anledning inte lyckas registrera dig, kontakta utbildningsadministrationen på utbildningsadministrator@fek.lu.se innan registreringstiden har gått ut.

Är du inkommande masterstudent? Webbregistrering används ej på våra masterprogram. Följ instruktionerna som skickas ut av din masterkoordinator inför programstarten. Se mer information om programstarten för masterprogrammen och kontaktuppgifter till din masterkoordinator.

Antagen med villkor

Om du har blivit antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig. Istället måste du maila utbildningsadministrationen på utbildningsadministrator@fek.lu.se senast den 30 augusti för att få behålla din plats på kursen.

Information om behörigheterna till den kurs du har sökt hittar du här: www.lu.se/lubas/subject/foretagsekonomi.

Studentkonto

Har du tidigare läst en kurs vid Lunds universitet så har du redan ett studentkonto som du ska använda. Är det första gången du läser en kurs vid Lunds universitet så skickas inloggningsuppgifter till dig i samband med att du antagits till kursen. Har du inte fått något mejl kan du aktivera ditt konto via denna länk https://passport.lu.se/.

Vi föredrar att du använder din studentmailadress, och inte en annan mailadress, då problem kan uppstå med andra mailtjänster.

Har du ytterligare frågor kring ditt studentkonto hittar du information och kontaktuppgifter här: http://www.ehl.lu.se/utbildning/studentliv/praktisk-information/studentkonto.

Introduktionsmöten, schema och kursinformation

Du hittar datum för introduktionsmöten, schema och kursinformation på läroplattformen http://liveatlund.lu.se. Du loggar in med ditt studentkonto och under ”Min sida” hittar du de kurser som du är antagen till. Lektionsplanen kan komma att ändras så gå in och uppdatera kurssidan på Live@Lund.

Är du antagen till våra program på kandidat- eller masternivå? Läs mer om introduktionerna för Ekonomie kandidatprogrammetkandidatprogrammet i International Business och våra masterprogram.

Är du antagen till kurser hos oss som startar andra halvan av terminen får du mer information på Live@Lund när det närmar sig kursstart.

Hitta hit

Här hittar du kartor till Ekonomihögskolan och adresser till våra föreläsningslokaler.