lu.se

Företagsekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Inför terminsstarten vt-22

Här hittar du som är antagen till kurser och program i företagsekonomi från vårterminen -22 information om din kursstart.

Webbregistrering

Vi använder oss av webbregistrering, vilket innebär att du själv ska registrera dig via Studentportalen på http://www.student.lu.se för att få behålla din plats på kursen. För att logga in på Studentportalen använder du dig av ditt studentkonto och lösenord.

Webbregistreringen är öppen mellan den 6-13 januari.

När du har kommit in i Studentportalen klickar du på fliken ”Ladok" och kursen du vill registrera dig på. Om du är antagen med villkor eller om du av annan anledning inte lyckas registrera dig, kontakta utbildningsadministrationen på utbildningsadministrator@fek.lu.se innan registreringstiden har gått ut.

Antagen med villkor

Om du har blivit antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig.

Vi kommer att bedöma villkorliga behörigheter efterhand fram till terminens början. Inväntar du resultat kan ditt villkor komma att ändras fram till terminsstart.

Om du inte har lyckats webbregistrera dig, mejla oss på utbildningsadministrator@fek.lu.se senast den 13 januari för att behålla din plats på kursen.

Information om behörigheterna till den kurs du har sökt hittar du här: https://fek.lu.se/utbildning/kursutbud-och-schema/kurser-pa-grundniva.

Omregistrering

Du omregistrerar dig på vårterminens kurser via Studentportalen, se http://www.student.lu.se, mellan den 6-13 januari.

Tentamensanmälan

Du måste anmäla dig till samtliga tentor via Studentportalen, se http://www.student.lu.se 

För mer information om tentamensanmälan, se tentaexpeditionen.

Studentkonto

Har du tidigare läst en kurs vid Lunds universitet så har du redan ett studentkonto som du ska använda. Är det första gången du läser en kurs vid Lunds universitet så skickas inloggningsuppgifter till dig om du antagits till kursen strax efter urval 2 den 21 december . Har du inte fått något mejl kan du aktivera ditt konto via denna länk https://passport.lu.se/.

Vi föredrar att du använder din studentmailadress, och inte en annan mailadress, då problem kan uppstå med andra mailtjänster.

Har du ytterligare frågor kring ditt studentkonto hittar du information och kontaktuppgifter här: https://www.ehl.lu.se/utbildning/student-pa-ekonomihogskolan/kom-igang/aktivera-ditt-studentkonto.

Introduktionsmöten, schema och kursinformation

Vi använder oss av lärplattformen Canvas. Du hittar schema och kursinformation på canvas.education.lu.se. Lektionsplanen kan komma att ändras under kursens gång så håll dig uppdaterad på respektive kurssida.

Du loggar in på canvas med ditt studentkonto och under ”Min sida” hittar du de kurser som du är antagen till så fort kurssidan är publicerad.

Har du inte fått någon introduktionsinformation innan 10 januari, hör av dig till utbildningsadministrator@fek.lu.se

Är du antagen till våra program på kandidatnivå? Läs mer om introduktionerna för våra program.

Är du antagen till kurser hos oss som startar andra halvan av terminen får du mer information på Canvas när det närmar sig kursstart.

Digital undervisning?

Läs mer om covid-19 och digital undervisning här.

Hitta hit

Här hittar du kartor till Ekonomihögskolan och adresser till våra föreläsningslokaler.