lu.se

Företagsekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Studentliv

Att studera på Ekonomihögskolan är mer än bara studier. Här får du uppleva ett intensivt studieliv med föreläsningar, gästföreläsningar, studentkåren Lundaekonomerna, studentföreningar och arbetsmarknadsdagar.

Ny som student

Är du ny som student? Då har du mycket att sätta dig in i, allt från registrering till studieupplägg och inköp av kurslitteratur. Här får du svar på frågor om hur det är att vara ny som student.

LundaEkonomerna

LundaEkonomerna är ett stort nätverk för dig som är student. De håller ett vakande öga på ekonomiutbildningen och påverkar lärare och administration genom att både lyssna och ställa krav. Organisationens aktiva medlemmar är de som driver verksamheten framåt, det är de som skapar nya förutsättningar och som skapar nya projekt till gagn för samtliga studenter. Läs mer på:

LundaEkonomernas hemsida

Finansföreningen LINC

LINC är en studentförening för dig som är speciellt intresserad av finans. Föreningen organiserar studiebesök, föreläsningar och olika events. Linc är en brygga mellan akademin och arbetslivet och du får möjlighet att skapa dig ett stort nätverk med likasinnade.

Läs mer om finansföreningen LINC

WILMA (Women In Lund Mentor Association)

WILMA (Women In Lund Mentor Association) är ett litet men aktivt nätverk med ca 100 medlemmar, varav hälften är kvinnliga ekonomistudenter på Ekonomihögskolan och andra hälften kvinnor i näringslivet. WILMA grundades år 2002 av en grupp entusiastiska kvinnliga studenter på Ekonomihögskolan.

Läs mer om WILMA

Utbildningsmagasin

Utbildningskatalog 2020/21
Bläddra i eller beställ hem vår katalog.