30 år av eee

Publicerad: 2014-02-20

Nordens största arbetsmarknadsdagar inom ekonomi firar 30 år

Bakom den något kryptiska förkortningen eee-dagarna 2014 gömmer sig en av Nordens största arbetsmarknadsdagar för ekonomer. I år firar eventet 30 år med miljöcertifiering och 60 utställare från näringsliv och offentlig sektor.

Under tre dagar i februari varje år fylls Ekonomihögskolans lokaler av nätverkande, information och inspiration. Under arbetsmarknadsdagarna eee sammanförs Ekonomihögskolans studenter med mer än 60 av de mest eftertraktade arbetsgivarna inom näringsliv och offentlig sektor.

Studentkåren Lundaekonomerna jobbar hårt med att arrangera deras årliga största event, något de gjort under många år, då eee-dagarna i år fyller 30. Joacim Petersson, general för eee-dagarna 2014, är stolt över karriärmässans historia:

– Det jag är mest stolt över är att eee har funnits och utvecklats i 30 år. Jag brinner för projektet och det värmer mitt hjärta när jag ser studenter och företag mötas och knyta kontakter år efter år, oavsett den ekonomiska situationen i samhället.

Karriärmässan är en väletablerad tradition på Ekonomihögskolan, men Lundaekonomerna jobbar alltid för att utveckla arbetsmarknadsdagarna – ett exempel på detta är eco-certifieringen av eventet. Joacim Petersson förklarar hur Lundaekonomerna aktivt började arbeta med sitt miljöarbete för tre år sedan.

– Det har sedan dess blivit en naturlig del i hur vi arbetar. Visst är eee-dagarna i jämförelse med andra event i samhället ganska litet, men det är väldigt viktigt att vi försöker minska den påverkan vi har på miljön på varje sätt vi kan, tillägger Joacim.

Ett uttalande som bådar gott för ytterligare 30 år av en av Nordens största arbetsmarknadsdagar inom ekonomi.

Läs mer om eventet på eee.lundaekonomerna.se