lu.se

Företagsekonomiska institutionen

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Ny utbildning slår sig in bland topp fem

Publicerad: 2014-01-21

MSc in Management är redan innan programstart det femte mest sökta i Sverige visar nypublicerad antagningstatistik.

I antagningsstatistiken för höstterminen 2014 seglar Ekonomihögskolans nya program Master's in Management upp som det femte mest sökta i Sverige. Inte dåligt med tanke på att programmet startar för första gången till hösten.

Universitets- och högskolerådets antagningsstatistik för höstterminen 2014 visar att Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är ett populärt val för magister- och masterstudier i Sverige.

Årets raket måste vara programmet Master's in Management, som har premiär höstterminen 2014, och redan innan programstart seglar in som Sveriges femte mest sökta magister- eller masterprogram, med totalt 648 sökande studenter från hela världen.

- Att det nya programmet har så många sökande bekräftar våra bedömningar. Det finns ett stort intresse för denna typ av program, som erbjuder ekonomutbildning på masternivå till personer med en grundexamen utanför ekonomiområdet. Det visar också på att vi har lyckats bygga ett gott anseende när det gäller internationella masterprogram, säger Fredrik Andersson, rektor på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Ekonomihögskolans utbildningar lockar studenter från hela världen och på listan över de 25 mest sökta magister- och masterutbildningarna för höstterminen 2014 finns 9 utbildningar från Lunds universitet med – varav 6 av dem hör hemma på Ekonomihögskolan.

För femte året i rad återfinns Sveriges populäraste masterutbildning på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Det är International Marketing and Brand Management som med totalt 970 sökande till 50 utbildningsplatser är landets mest eftertraktade masterprogram.

Antagningspoängen för samtliga kurser och program för terminen ”MASTERHT14” finns publicerade på http://statistik.uhr.se

Här kan du läsa mer om Ekonomihögskolans internationella magister- och masterprogram